Σύνδεση
Satelite Map

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Φυσικά αξιοθέατα

Η Κορινθία είναι φημισμένη για την πλούσια φυσική της ομορφιά, που συνοδεύει τον επισκέπτη σχεδόν σε κάθε του βήμα. Όμως κάποια σημεία του Νομού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως:

  • Ο περίφημος Ισθμός της Κορίνθου, που βέβαια ο,τι προσελκύει σήμερα τον επισκέπτη είναι η τεχνητή του διώρυγα, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που έγιναν ποτέ,στην Ελλάδα.

  • Η Λίμνη Βουλιαγμένης δίπλα στο Ηραίο της Περαχώρας, είναι ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας. Στην λίμνη συνδυάζονται ο ιαματικός χαρακτήρας των νερών της, η αρχαιολογική σημασία της περιοχής της, η ομορφιά και η αξία του βιοτόπου και η θαυμάσια παραλία της στον Κορινθιακό. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης.

  • Η Λίμνη Δόξα, είναι άλλο ένα φημισμένο για το κάλλος του υγρό τοπίο της Κορινθίας. Ορεινό και τεχνητό αυτήν την φορά, αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακό και ειδυλλιακό. Η λίμνη είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα ορεινά τοπία της Ελλάδας και δίκαια, αφού η ομορφιά της είναι απαράμιλλη.

    Στην ευρύτερη περιοχή αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη ακόμη: η ορεινή
    Λίμνη Δασίου (1600μ. υψόμετρο), η Λίμνη Στυμφαλία, ο σημαντικότερος υδροβιότοπος της Κορινθίας και το μυθικό Σπήλαιο του Ερμή, όπου στην αρχαιότητα θεωρούνταν γενέθλιος τόπος του θεού.

  • Τα λεγόμενα Μετέωρα της Κορινθίας, στον Κάτω Ταρσό, είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο των ανατολικών πλαγιών του Χελμού, που προσελκύει δεκάδες ορειβάτες. Στις σχισμές των γιγαντιαίων ορθοπλαγιών βρίσκεται τρυπωμένη η Παναγιά του Βράχου, ένα χαριτωμένο ναΐδριο που δίνει πνοή στο απόκοσμο τοπίο. 

Εκκλησίες & μοναστήρια

Οι δεκάδες βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί και μοναστήρια της Κορινθίας μαρτυρούνε το επίπεδο της πολιτιστικής ζωής του τόπου μέσα στους αιώνες. Η λαϊκή φιλοκαλλία του κορινθιακού λαού είναι δείκτης των πνευματικών του αντοχών σε καιρούς δίσεκτους και σκληρούς. Από το πλήθος των λαϊκών αυτών μνημείων ξεχωρίζουν:

  • Το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στον Φενεό.

  • Το αναστηλωμένο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας (Κοίμηση Θεοτόκου) Λέχωβας.

  • Ο ιδιότυπος αρχιτεκτονικά ναός του Αγ. Γεωργίου στην Ζάχολη. Ένας ναός με 17 τρούλους και τρεις τράπεζες. Ένα μνημείο της δημιουργικότητας της λαϊκής αρχιτεκτονικής.

  • Το εντυπωσιακό, λόγω θέσης, μετέωρο μοναστήρι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στα νότια του Δερβενίου.

  • Το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου στα Τρίκαλα. Μεγάλο προσκύνημα της ορεινής Κορινθίας.

  • Ο κομψός, αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά, ναός της Κοίμησης Θεοτόκου στο Στεφάνι, ένα χωριό με πολλές βυζαντινές μνήμες.

Επιμελητήριο Κορινθίας
ΕΡΜΟΥ 2, 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
27410 24464

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.