Σύνδεση
Satelite Map

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Η Κορινθία είναι τόπος με χαρακτηριστική φυσική ομορφιά που, παρ’ όλη την μεγάλη οικιστική ανάπτυξη του Νομού, ακόμη μαγεύει τον επισκέπτη με τον πλούτο και την ποικιλία των μορφών της. Μια εκτεταμένη ακτογραμμή με παραλίες κάθε είδους και μια ορεινή ενδοχώρα με αληθινά σημαντικούς βιότοπους και θαυμάσια μνημεία της φύσης. Οι πεδινές εκτάσεις δεν είναι πολλές, αλλά είναι εξαιρετικά γόνιμες και πλούσιες σε παραγωγή υψηλού επιπέδου προϊόντων, με πρώτα την σταφίδα και το κρασί. Άλλωστε η Κορινθία έχει σημαντικά οροπέδια, που καλλιεργούνται με επιτυχία από τα πανάρχαια χρόνια σε είδη προσαρμοσμένα στα μεγάλα ύψη.

Στην ενδοχώρα της Κορινθίας κυριαρχεί ορεινός όγκος της Κυλλήνης, πιο γνωστής με το λαϊκό όνομα Ζήρεια. Είναι από μία από τις σημαντικότερες οροσειρές της Πελοποννήσου και της Ελλάδας, τόσο λόγω του ύψους της (2374μ.), όσο κυρίως χάρη στον εξαιρετικό βιολογικό της πλούτο. Η Κυλλήνη μαζί με τον γειτονικό της Χελμό θεωρούνται “δεξαμενές βιοποικιλότητας”. Ο πλούτος αυτός συνδυάζεται και με μία σημαντική συλλογή από τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως οι υδροβιότοποι των λιμνών Στυμφαλία και Δόξα, η θαυμάσια κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας και πλήθος από φαράγγια, ρέματα και σπήλαια.

Στην απέναντι πλευρά του Κορινθιακού κόλπου δεσπόζει ο ορεινός όγκος των Γερανείων. Αν και είναι σημαντικά χαμηλότερος αυτού της Κυλλήνης, το απόκρημνο περίγραμμά του, που κυριολεκτικά αναδύεται από την θάλασσα, μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη της περιοχής. Στην ΝΔ άκρη τους συναντάμε την εξαιρετικά όμορφη και γεωλογικά ενδιαφέρουσα, παραθαλάσσια λίμνη της Βουλιαγμένης. Ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Παρόλο τον σχετικά μικρό όγκο τους τα Γεράνεια είναι κι αυτά βουνό με σημαντικό βιολογικό πλούτο.

 

Επιμελητήριο Κορινθίας
ΕΡΜΟΥ 2, 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
27410 24464

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.