Σύνδεση
Satelite Map

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η ορεινή ενδοχώρα της Κορινθίας κρύβει μεγάλο φυσικό πλούτο, και η ομορφιά των τοπίων της την έχει κάνει φημισμένο ορεινό προορισμό, τόσο χειμερινό, όσο και παραθεριστικό.

Τουριστική πρωτεύουσα της ορεινής Κορινθίας είναι βέβαια τα ονομαστά Τρίκαλα· βυζαντινό κεφαλοχώρι της βόρειας Πελοποννήσου, με μεγάλη φυσική και πολιτιστική ομορφιά. Καθώς μάλιστα είναι παλιός και δημοφιλής προορισμός, έχουν ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, όσο λίγοι του είδους στην Πελοπόννησο. Τα μεταβυζαντινά αρχοντικά, οι πέτρινες εκκλησίες, τα γραφικά καλντερίμια και η αρχοντιά του χωριού και του τοπίου κερδίζουν την καρδιά του επισκέπτη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήρειας (όρος Κυλλήνη) συναντάμε πολλά όμορφα παραδοσιακά χωριά με πιο αξιόλογα:

Την πανέμορφη Ζάχολη (Ευρωστίνα), πνιγμένη στα νερά και στο πράσινο, καθώς ανεβαίνουμε από το Δερβένι προς το οροπέδιο του Φενεού.

Την Γκούρα, το κεφαλοχώρι της περιοχής, απέναντι από τον Φενεό (Συβίστα), την Αρχαία Φενεό (Καλύβια) και την ειδυλλιακή λίμνη Δόξα.

Την γραφικ
ότατη Λαύκα, στα δυτικά της Στυμφαλίας.

Το
Σαραντάπηχο· ένα από τα ορεινότερα (υψομ. 1300μ.) χωριά της Πελοποννήσου και από τα πλουσιότερα σε φυσική ομορφιά. Και την επίσης ορεινότατη Καρυά· πατρίδα σημαντικών οικογενειών της Ελλάδας του 19ου και πρώιμου 20ου αι.

Επιμελητήριο Κορινθίας
ΕΡΜΟΥ 2, 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
27410 24464

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.