Σύνδεση
Satelite Map
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

 

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, 10χλμ. από το χωριό Ανω Τρίκαλα Κορινθίας (37χλμ. από το Ξυλόκαστρο), σε υψόμετρο 1600μ.

Διαθέτει μια μικρή εύκολη πίστα και ένα μικρό Σαλέ, όπου εδρεύουν διάφορες δραστηριότητες ορεινής αναψυχής και άθλησης. Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά όμορφη και προσφέρει πρόσβαση στην κορυφή της Ζήρειας (Κυλλήνης) και σε πολλές τοποθεσίες του μεγάλου αυτού βουνού, του φημισμένου για το φυσικό του κάλλος.

Τα κοντινά Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας πολύ αναπτυγμένος τουριστικά ορεινός προορισμός με πολλές υποδομές φιλοξενίας και εστίασης.

Περισσότερα
ΠΙΣΤΕΣ

 

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μία πίστα 500μ.

Περισσότερα
ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ

 

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει έναν συρόμενο αναβατήρα 500μ.

και ένα baby lift 180μ.

Περισσότερα
ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας προσφέρει μια σειρά ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως:

Παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς

Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας από σηματοδοτημένο μονοπάτι

Ορειβατικό σκι στην κορυφή (2374 μ.), με οδηγό

Snowmobile

Διαδρομές με τζιπ

Περιήγηση στο βουνό μεόχημα χιονιού

Χειμερινή διαβίωση για ομάδες και συλλόγους

Πεζοπορικές διαδρομές

Paintball

Περισσότερα
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Στο Αθλητικό κέντρο υπάρχει οργανωμένο ορεινό Σαλέ με υπηρεσίες εστίασης και ενοικίασης εξοπλισμού.

 

Περισσότερα
ΠΡΟΣΒΑΣΗ

 

Από τα Τρίκαλα Κορινθίας υπάρχει άσφαλτος (10χλμ.) που ανηφορίζει στη Ζήρεια,

όπου συναντάμε το οροπέδιο και τη λίμνη Δασίου.

Η τοποθεσία απέχει 120χλμ. απο την Αθήνα.

Περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

website: www.pameziria.gr

mail: rabbitziria@hotmail.com

τηλ: 2741500507

κιν: 6948064102 & 6941550983

 

 

Περισσότερα
ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

 

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα οικισμών που στέκεται στην βόρεια πλευρά της Κυλλήνης, σε υψόμετρο 900-1100μ., 25χλμ. από το Ξυλόκαστρο. Γύρω στο 1500, πολλές βυζαντινές αρχοντικές οικογένειες, με κορυφαία αυτή των Νοταράδων, βρήκαν καταφύγιο και εγκαταστάθηκαν στον οικισμό των Ανω Τρικάλων, προσδίδοντάς του μιαν ιδιαίτερη αρχοντιά και κύρος σε όλη την Πελοπόννησο.

Τα Τρίκαλα ήταν πάντα φημισμένα για την φυσική ομορφιά τους και έγιναν πολύ νωρίς (από τις αρχές του 20ου αι.) σημαντικός παραθεριστικός προορισμός, που προσείλκυε πολλούς επιφανείς της εποχής. Σήμερα είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους τουριστικά προορισμούς της ορεινής Πελοποννήσου.

Η Ζάχολη (Εβροστίνα ) είναι μόλις 13χλμ. από το Δερβένι, στον δρόμο προς Φενεό. Είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό με πολλά γραφικά στοιχεία. Το ρέμα των Μύλων, ένα τοπίο πλούσιο σε βλάστηση και σε νερά, λιμνούλες και καταρράκτες, είναι πολύ γνωστό φυσικό αξιοθέατο του οροπεδίου της Ζάχολης.

34χλμ. από το Δερβένι, στα δυτικά της Κυλλήνης, απλώνεται το οροπέδιο του Φενεού. Είναι μια πλατειά, τριγωνική κοιλάδα, περίκλειστη από βουνά, που πολύ παλιότερα ήταν λίμνη. Από τα πανάρχαια χρόνια καλλιεργούνται εδώ εκλεκτα σιτηρά και όσπρια, ενώ είναι κι ένας τόπος μεγάλης φυσική ομορφιάς. Στην κοιλάδα υπάρχουνπολλές καταβόθρες που αποστραγγίζουν την περιοχή από τα νερά των γύρω βουνών. Μικρά γραφικά χωριά είναι κτισμένα στις άκρες της κοιλάδας, με πιο αξιόλογα τον Φενεό και την Γκούρα. Στην περιοχή υπάρχουν τα ερείπια του αρχαίου Φενεού. Σημαντικότατο αξιοθέατο της περιοχής είναι η τεχνητή λίμνη Δόξας, στα δυτικά της κοιλάδας. Από το χωριό Στενό στην αρχή της κοιλάδας ξεκινούν δασικοί δρόμοι που οδηγούν στο οροπέδιο της Ζήρειας και στις υποαλπικές λίμνες του.

Περισσότερα
Επιμελητήριο Κορινθίας
ΕΡΜΟΥ 2, 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
27410 24464

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.