Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Ιστορία / Πολιτισμός   Πολιτισμός
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 

 NEMEA_DROMENO_NEMEADA_F30100.jpg Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας

Αρχές Σεπτέμβρη κάθε χρόνο γίνεται η 3μερη γιορτή των κρασιών της Νεμέας, οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Νεμέας και το Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και είναι αφιερωμένες στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και το Αγιορείτικο, μια από τις διασημότερες και πιο δυναμικές ποικιλίες κρασιού διεθνώς.
 EKDILOSEIS-SYKIONIA_F30054.jpg

«Σικυώνια» Δήμου Σικυωνίων

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις για τους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου, υπό την γενική ονομασία «Σικυώνια». Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, φεστιβάλ χορού, αθλητικές δραστηριότητες, είναι μερικά μόνο από όσα μπορείς να παρακολουθήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

 EKDILOSEIS-XYLOKASTROU_F30031.jpg

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες κ.α. Είναι μερικά μόνο από όσα μπορείς να παρακολουθήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

 MOUSEIO-KORINTHOU_PSIFIDOTO_F30074.jpg

«Πολιτιστικές Διαδρομές» Δήμου Κορινθίων

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις για τους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου. Χαρακτηριστικός είναι ο διήμερος εορτασμός για τον Απόστολο Παύλο, προστάτη της πόλης, στα τέλη Ιουνίου κατά τον οποίο λαμβάνουν χώρα θρησκευτικές εκδηλώσεις.

 Inside_Text_NEMEA_AGONES_DROMENO1_F29989.jpg

 

 

Νέμεα-Αγώνες (κάθε 4 χρόνια)

Οι αρχαίοι Έλληνες εόρταζαν τους αγώνες στη Νεμέα ως μέρος του κύκλου των εορτών στους Δελφούς, στην Ισθμία και στην Ολυμπία. Για κάποιες μέρες, κάθε χρόνο μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε εχθροπραξία. Όλοι, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι, Κορίνθιοι και Αργείτες, Μακεδόνες και Κρήτες, συγκεντρώνονταν εκεί. Ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, που σήμερα αριθμεί εκατοντάδες μέλη παγκοσμίως, ιδρύθηκε με την επιθυμία, κάθε άνθρωπος – ανεξάρτητα από εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία, γένος και ηλικία – να λάβει μέρος σε μια διεθνή αθλητική συνάντηση. Κάθε τέσσερα χρόνια, εδώ και 16 χρόνια λοιπόν η Νεμέα, ξαναζεί μέρες δοξασμένες. Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι από 45 διαφορετικές χώρες, ηλικίας από 6 έως 96 ετών, βάδισαν στα βήματα των αρχαίων. Οι Αγώνες περιλαμβάνουν τρέξιμο εντός Σταδίου και εκτός στα «βήματα του Ηρακλή», όπως λέγεται ο αγώνας μεγάλης αποστάσεως. Δεν σημειώνονται ρεκόρ, ούτε απονέμονται μετάλλια, οικογένειες καθισμένες στις πλαγιές του σταδίου παίρνουν μέρος στον εορτασμό, τους αγώνες και τα δρώμενα που τους συνοδεύουν, μουσική και χορός.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Αρχαιολογικοί Χώροι
Μνημεία
Μουσεία
Παραλίες
Μοναστήρια / Εκκλησίες
Φυσικό Περιβάλλον
  Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός / Δραστηριότητες
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Κορινθίας